De Bosrand

Ellertshaar, Drenthe

Bonte Beestenboel bij De Bosrand

Het was niet alleen liefde op het eerste gezicht bij boer Martijn en boerin Naduah toen ze elkaar leerden kennen...... dit gold ook voor boerderij De Bosrand toen ze die voor het eerst zagen. In december 2020 hebben zij de melkveehouderij overgenomen van Boer Jacob en Boerin Ellis die hier sinds 2014 met veel plezier een FarmCamps locatie runden.

Met de overname van de boerderij kwam hun gezamenlijke droom uit. Zij zochten niet alleen een mooie plek om te wonen, maar wilden ook hun liefde voor dieren delen met gasten.

Omdat de boerderij niet meer in gebruik is als melkveebedrijf zullen er de komende tijd veel verschillende soorten dieren komen wonen. Er zijn al lieve pony's, alpaca's en ezels onderweg naar hun nieuwe plekje. Het wordt dus gegarandeerd een bonte beestenboel bij De Bosrand. Alles zal draaien om het verzorgen van de dieren. Daar kun je iedere dag bij helpen. Met de pony's en ezels kun je ook een wandeling maken door het bos dat aan de camping grenst. Of kies je liever voor je 'eigen' knuffelpony tijdens je vakantie? De alpaca's zijn nog jong en moeten komend seizoen tam gemaakt worden. Kom jij helpen?

Ook voor de actieve gasten heeft De Bosrand veel te bieden. Als voormalig sportdocent staat boerin Naduah te popelen om de gasten ook actief bezig te houden. Zo kun je 'suppen' in de zandafgraving tegenover de boerderij. Weet je niet wat dat is? Dan geeft boerin Naduah je persoonlijk les. Ben je er al heel goed in, dan daagt ze je graag uit voor een yoga les op de SUP. De fietsliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen.... met je mountainbike duik je zo het bos in. Of lekker toeren in de omgeving op één van de huurfietsen van de boerderij.

Boer Martijn en boerin Naduah nodigen jullie van harte uit om te komen logeren in hun nieuwe paradijs.

Ontdek meer

Waar slaap ik?

Bij De Bosrand logeer je in één van de 14 luxe Safaritenen of de 6 nog luxere Lodgetenten. De gezellige Safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen toilet. Douchen doe je in het moderne en verwarmde sanitairgebouw. En als je net dat beetje extra luxe wilt dan zit je helemaal goed in de Lodgetent met eigen badkamer!

Op deze boerderij staan de luxe tenten verdeeld over meerdere veldjes. De Lodgetenten staan allemaal met hun rug tegen het bos aan, waar de bomen zorgen voor heerlijke verkoeling op warme dagen. De Safaritenten kijken uit over de dierenweide of op het weiland waar je de dieren kunt zien grazen.

Ontdek meer
Luxe Safaritent

Luxe Safaritent

 • 4 of 6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Jumbo Spellenkist
Luxe Lodgetent

Luxe Lodgetent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en douche in de tent
 • Extra: Speelhuis/ bedstee in de tent

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Martijn en boerin Naduah persoonlijk voor. Zo kun je boerin Naduah iedere dag helpen met het verzorgen en voeren van alle dieren op de boerderij. Ook de pony's moeten iedere dag uit de weide gehaald worden zodat jij ze een heerlijke borstelbeurt kunt geven. Ben je gek op dieren, dan kun je hier helemaal je hart ophalen.

Hou je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Skelteren, verstoppertje spelen in het bos, zwemmen in het bosmeertje, zandtaartjes maken in de zandbak of met je nieuwe vriendjes een hut bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur. Alles kan en mag.

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Naduah aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Naduah regelt het allemaal voor je!

Op de boerderij is ook een kleine boerderijwinkel waar je allerlei basis levensmiddelen en lekkernijen kunt kopen en iedere dag verse broodjes van de warme bakker kunt bestellen. Handig toch.

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als de boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Babypakket

Babypakket

 • Geen gesleep met spullen
 • Bedje, kinderstoel en aankleedkussen
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Drenthe van alles. Vanaf je tent loop je zo het grote bos in voor een lekkere wandeling, speurtocht of om hout te sprokkelen voor het kampvuur. De Bosrand ligt in het hart van Drenthe, vlakbij belangrijke en leuke plekken zoals het Hunebedcentrum, Boomkroonpad, Kabouterland en nog veel meer bijzondere plekken.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Ellertsweg 9
9535 TA Ellertshaar

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.