De Bosrand

Ellertshaar, Drenthe

Cool bosmeertje bij de tent bij FarmCamps De Bosrand

Hoe cool is dat, zwemmen in een bosven. Op de ultramoderne melkveehouderij van boer Jacob en boerin Ellis loop je zo vanuit je tent het grote bos in om een duik te nemen in dit heerlijke water.

Naast de 100 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook heel veel andere dieren zoals hertjes, konijnen, kippen, Bonnie & Guus de ezels, Puk de pony, Zagreb het paard en de honden Bo & Noa die je mag knuffelen en verzorgen. Boer Jacob laat je graag zien hoe de koeien gemolken worden met de melkrobot of neemt je mee voor een ritje op de trekker door het weiland waar je reeën kunt tegenkomen.

Gegarandeerd dat de kids hier niet uitgespeeld en uitgekeken raken. De papa’s en mama’s die even helemaal tot rust willen komen, kunnen gebruikmaken van de boeren-wellness met Finse sauna, zonnebank en fitness-apparaten.

Ontdek meer

Waar slaap ik?

Bij De Bosrand logeer je in één van de 14 luxe Safaritenen of de 6 nog luxere Lodgetenten. De gezellige Safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen toilet. Douchen doe je in het moderne en verwarmde sanitairgebouw. En als je net dat beetje extra luxe wilt dan zit je helemaal goed in de Lodgetent met eigen badkamer!

Op deze boerderij staan de luxe tenten verdeeld over meerdere veldjes. De Lodgetenten staan allemaal met hun rug tegen het bos aan, waar de bomen zorgen voor heerlijke verkoeling op warme dagen. De Safaritenten kijken uit over de dierenweide of op het weiland waar je de koeien kunt zien grazen.

Ontdek meer
Luxe Safaritent

Luxe Safaritent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Jumbo Spellenkist
Luxe Lodgetent

Luxe Lodgetent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en douche in de tent
 • Extra: Speelhuis/ bedstee in de tent

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Jacob en boerin Ellis persoonlijk voor. Zo kun je boer Jacob iedere dag helpen met het verzorgen van de koeien en de kalfjes, of de dieren voeren in de Dierenweide en Knuffelschuur.

Hou je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Skelteren, verstoppertje in het bos, zwemmen in het bosmeertje, zandtaartjes maken in de zandbak of met je nieuwe vriendjes een hut bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur. Alles kan en mag.

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Ellis aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Ellis regelt het allemaal voor je!

Op de boerderij is ook een kleine boerderijwinkel waar je allerlei basis levensmiddelen en lekkernijen kunt kopen en iedere dag verse broodjes van de warme bakker kunt bestellen. Handig toch.

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als de boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Babypakket

Babypakket

 • Geen gesleep met spullen
 • Bedje, kinderstoel en aankleedkussen
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Drenthe van alles. Vanaf je tent loop je zo het grote bos in voor een lekkere wandeling, speurtocht of om hout te sprokkelen voor het kampvuur. De Bosrand ligt in het hart van Drenthe, vlakbij belangrijke en leuke plekken zoals het Hunebedcentrum, Boomkroonpad, Kabouterland en nog veel meer bijzondere plekken.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Ellertsweg 9
9535 TA Ellertshaar

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.