De Buitenhoeve

Haaften, Gelderland

Hemelse kazen uit Haaften

Highschool Sweethearts, zo kun je boer Aico en boerin Kirsten wel noemen. Want op de middelbare school begon 10 jaar geleden hun leven samen. Waar boer Aico's liefde lag bij het boerenbedrijf waar hij is opgegroeid, lag Kirsten haar hart bij het maken van kaas. En wat doe je dan als je samen verder wilt…. Juist, dan ga je de heerlijkste kazen maken van de melk van de beste koeien!

Inmiddels duurt dit sprookje alweer een aantal jaren en vallen hun eigengemaakte, harde rauwmelkse kazen regelmatig in de prijzen. De zuivel, die ze ook zelf maken, is heerlijk en in de wijde omgeving van Haaften bekend en te koop in hun eigen boerderijwinkel. De melk die ze gebruiken komt van hun 60 melkkoeien die, zodra het weer het toelaat, lekker buiten mogen grazen. Ze worden gemolken met een melkrobot. Die draait dag en nacht waardoor de koeien zelf kunnen bepalen wanneer ze willen eten en gemolken willen worden. Hoe fijn is dat!

Maar er zijn nog meer bewoners op deze melkveeboerderij en kaasmakerij. Zoals hun bijna 2 jarige zoontje Riley, en zijn babybroertje Bradley. Maar ook Ko de mini ezel, Luna de Shetland pony, Ollie en Stoer de Haflingers, de geitjes Kwik, Kwek en Kwak, Ridge de boerderijhond, Malibu de kat, de kalfjes, de kippen …….. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Want naast harde werkers zijn Aico en Kirsten ook echte dierenliefhebbers. Dus hier zal het zeker niet bij blijven.

Als je kiest voor een vakantie op De Buitenhoeve ga je veel leren. Want weet jij hoe kaas gemaakt wordt? Boer Aico laat het je graag zien. En heb je zelf wel eens yoghurt gemaakt? Boerin Kirsten gaat het je leren. Maar natuurlijk is er ook meer dan genoeg tijd en ruimte om te spelen en te knuffelen met alle dieren. Wat dacht je van een wandeling met één van hun lieve pony’s over het Klompenpad tegenover de boerderij? Of geef je Ko de ezel liever een goede borstelbeurt? Hij kan niet wachten.

Ontdek meer

Waar slaap ik?

FarmCamps De Buitenhoeve ligt in Haaften, een klein dorpje aan de Waal in West-Betuwe. Een veelzijdig landschap met dijkjes, weilanden en fruitboomgaarden. De boerderij van boer Aico en boerin Kirsten ligt net iets buiten Haaften tegenover een klein natuurgebiedje. Heerlijk landelijk dus.

Bij De Buitenhoeve logeer je in één van de 15 luxe Barntenten. In de Barntent ervaar je het echte glampen..... met een eigen badkamer met ligbad, een grote keuken met vaatwasser en Lavazza espressomachine, 6 heerlijke bedden waarvan twee op de knusse Hooi Hooi Slaapzolder en een eigen BBQ, buitenhaard en hangmat om ook buiten optimaal te kunnen genieten.

Het ruime veld waar de 15 Barntenten staan bevindt zich rechts van de boerderij, heeft een eigen oprit, parkeerplaats en is alleen toegankelijk voor de logerende gasten. De 15 luxe tenten staan speels en op ruime afstand van elkaar opgesteld en kijken uit op de speelvoorzieningen die op hetzelfde veld staan. Vanuit de tent lopen de kids zo naar de knuffel- en speelschuur of kunnen ze een kijkje nemen in de koeienstal.

Op deze boerderij is het niet mogelijk om met een eigen kampeermiddel te logeren.

Ontdek meer
Luxe Barntent

Luxe Barntent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en ligbad in de tent
 • Extra: vaatwasser

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Aico en boerin Kirsten persoonlijk voor. Zo kun je iedere dag helpen met het voeren en het verzorgen van alle dieren op de boerderij. En kun je samen met boerin Kirsten van verse melk heerlijke yoghurt maken.

Boer Aico heeft ook hulp nodig met het uit de wei halen van de koeien en als je dan toch bezig bent, voer dan gelijk de kalfjes even! Vergeet trouwens ook niet te kijken hoe die enorm lekkere kaas nu eigenlijk gemaakt wordt, misschien kun je nog wel helpen ook!

Hou je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Skelteren, trampoline springen of kliederen in de modderkeuken. Alles kan en mag!

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boer Aico aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Kirsten regelt het allemaal voor je!

Op de boerderij is ook een grote boerderijwinkel waar je allerlei verse producten kunt kopen zoals hun eigengemaakte zuivel en kaas maar ook verse groente, fruit, vlees van collega boeren uit de regio en andere heerlijke streekproducten. En in de schoolvakanties kun je ook iedere dag verse broodjes van de warme bakker bestellen. Handig toch?

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als de boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Babypakket

Babypakket

 • Geen gesleep met spullen
 • Bedje, kinderstoel en aankleedkussen
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Boeren Beddenopmaak

Boeren Beddenopmaak

 • Schone, frisse lakens
 • Aankomen in een gespreid bedje
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan heeft deze regio verrassend veel te bieden. In West Betuwe zie je overal boomgaarden vol met appels, peren en kersen. Maar de rivieren de Linge en de Waal drukken ook duidelijk hun stempel op dit gebied. Op en langs het water valt altijd iets te beleven; genoeg water om in te zwemmen of te varen en veel kronkelige dijkjes langs mooie dorpjes en historische stadjes.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Buitenweg 65
4175 AR Haaften

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.