De Geele Bosch

Oldeholtwolde, Friesland

Fan van FarmCamps in Fryslân

Maak kennis met boer Bill, boerin Ella en hun zoon Michel. Zij wonen sinds begin 2017 op deze mooie Friese boerderij waar zij, naast hun jongveebedrijf, ook een klein paardenpension zijn begonnen.

Op hun vorige boerderij hielden ze ruim 300 melkkoeien en kalfjes. Met de verhuizing naar De Geele Bosch wilden ze het wat rustiger aan gaan doen, maar dat is niet helemaal gelukt... ze kunnen namelijk helemaal niet stilzitten :-). Zo runt boer Bill hier nu een jongveebedrijf waar hij zo'n 40 kalfjes opvoedt tot melkkoeien. De kalfjes komen hier als ze circa 4 maanden oud zijn en vertrekken weer als ze zwanger zijn van hun eerste kalfje. Er worden hier dus géén koeien gemolken.
Daarnaast stopt hij veel tijd in zijn paarden hobby en alsof het allemaal nog niet genoeg is, maken ze ook nog hun eigen boerenijs van verse melk van een van de boeren uit de buurt!

Boerin Ella is een echte bezige bij en super creatief. Als gastvrouw zorgt zij er voor dat het jullie aan niets ontbreekt en organiseert ze leuke activiteiten voor de kids en volwassenen. Hun zoon Michel woont en werkt ook op de boerderij. Hij is een echte dierenvriend en is dan ook veel in de weer met alle lieve dieren die soms letterlijk rondlopen op het kampeerterrein.

Hun boerderij ligt op een mooie en rustige plek in Friesland met een spannend avonturenbos waar de kids uren kunnen spelen, hout mogen sprokkelen voor het kampvuur of hutten kunnen bouwen. Wil je een keer het erf af, bezoek dan zeker het Kameleon eiland en beleef de avonturen van de “Schippers van de Kameleon”. Of gooi je kop in de wind en huur een bootje op één van de Friese meren.

Ontdek meer

Waar slaap ik?

Bij De Geele Bosch logeer je in één van de 11 luxe Safaritenten. De gezellige Safaritenten zijn van alle gemakken voorzien. Zo zit er in iedere tent een toilet en stromend koud water. Douchen doe je in het verwarmde sanitair gebouw.

De 11 luxe Safaritenten staan op een groot veld dat aan één zijde grenst aan het eigen avonturenbos. In het midden van het veld staat de Water Pret Weide, diverse speeltoestellen en het grote centrale kampvuur. Dus vanuit je luie stoel kun je de kids makkelijk in de gaten houden. Hoe lekker is dat.

Ontdek meer
Luxe Safaritent

Luxe Safaritent

 • 4 of 6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Jumbo Spellenkist

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Bill en boerin Ella persoonlijk voor. Zo kun je iedere dag boer Bill helpen met het verzorgen van de kalfjes en de andere dieren op de boerderij. Boerin Ella heeft een voorliefde voor knutselen en met haar ga je de leukste dingen maken om als souvenir mee te nemen naar huis.

Hou je meer van spelen, dan ben je op de boerderij ook zeker op het juiste adres. Skelteren, op ontdekkingstocht of een hut bouwen in het avonturenbos, klimmen en klauteren op de Traktor Banden Klimtoren of met je nieuwe vriendjes spelen in de boomhut en Hooi Hooi Speelschuur.

En bij mooi weer kunnen de kids heerlijk met water spelen in de Water Pret Weide en zandtaartjes maken in de modderkeuken. De kids gaan zich op De Geele Bosch gegarandeerd vermaken.

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Ella aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Ella regelt het allemaal voor je!

Op de boerderij is ook een boerderijwinkel waar je allerlei basis levensmiddelen, streekproducten en lekkernijen kunt kopen. En iedere dag bakt boerin Ella verse broodjes. Handig toch. Op het gezellige boerderijterras kun je een heerlijke kop koffie, een broodje of pannenkoek krijgen. En vergeet vooral niet een ijsje te halen. Boer Bill maakt zelf van verse melk van een collega boer heerlijk boerenijs in allerlei verschillende smaken. Van smurfenijs voor de kids, tot boerensoftijs met advocaat en boerenjongens voor de ouders.

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als de boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je direct tijdens het boeken bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Babypakket

Babypakket

 • Geen gesleep met spullen
 • Bedje, kinderstoel en aankleedkussen
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket
Boeren Beddenopmaak

Boeren Beddenopmaak

 • Schone, frisse lakens
 • Aankomen in een gespreid bedje

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Friesland heel veel leuks. Friesland staat bekend om zijn meren en vaarten, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Voor de visliefhebbers, het riviertje de Tjonger loopt op nog geen 300 meter van de boerderij.

En wist je dat het natuurgebied De Weerribben en het toeristische dorpje Giethoorn op nog geen 30km van de boerderij liggen.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Ottersweg 13
8477 AG Oldeholtwolde

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.