De Oostermaat

Genemuiden, Overijssel

Moeilijk maat houden bij FarmCamps De Oostermaat (want alles is hier leuk!)

Op de Pieperweg 3 in Genemuiden verbouwen Rindert en Gerdien geen aardappelen, maar houden ze 110 koeien en 50 stuks jongvee! Het moderne melkveebedrijf ligt verscholen achter een dijk in Midden-Nederland, vlakbij de mooie Hanzesteden en natuurgebied Het Zwarte Meer. De boerderij is met behulp van zonnepanelen volledig energie neutraal. En het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) verbouwt boer Rindert zelf.

Sinds 2018 wonen Rindert en Gerdien samen met hun 2 kids Koen en Tim op deze mooie plek in de polder. Het boerenleven is voor Rindert en Gerdien niet nieuw. Rindert groeide op als boerenzoon en met 3 opvolgers gingen hij en Gerdien op zoek naar een geschikte plek voor hun bedrijf en streken neer in Genemuiden. Waar Gerdien voorheen nog op kantoor werkte, werkt ze nu 100% op de boerderij. Samen hebben ze een mooie verdeling gevonden: hij verzorgt de koeien, en zij de kalfjes.

En die koeien, die vallen vaak in de prijzen bij de koeienkeuring op de Fokveedagen in Putten en Oldenbroek. Om te melken gebruiken Rindert en Gerdien een melkrobot, de koeien kunnen dus zelf aangeven wanneer ze gemolken willen worden. De melk wordt vervolgens verkocht om Leerdammer kaas van te maken.

Op de boerderij verveel je je geen moment. Rondcrossen over het erf met de skelters, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, rondspringen op de trampolines, kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de andere dieren. Want naast de 160 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook heel veel andere dieren. Zo zijn er schapen en lammetjes die meehelpen het gras kort te houden, 2 lieve pony's Remko en Jolanda, maar ook geitjes, konijnen, kippen, de boerderijhonden Max, Jack, Suzy en Roxy en 2 lieve poezen die wel houden van een fijne knuffel!

Dus, wil je kennismaken met het leven op een modern melkveebedrijf en tegelijkertijd genieten van de natuur, dieren, spelen en rust? Dan ben je bij De Oostermaat aan het goede adres!

Ontdek meer

Waar slaap ik?

Ontdek meer
Luxe Barntent

Luxe Barntent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en ligbad in de tent
 • Extra: vaatwasser
Luxe Safaritent

Luxe Safaritent

 • 4 of 6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Jumbo Spellenkist

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boerin Gerdien en boer Rindert persoonlijk voor.

Boer Rindert vertelt je alles over het melken van de koeien met de melkrobot en hij vindt het geweldig als je hem helpt met het aanvegen van de stal. Boerin Gerdien laat je zien hoe de kalfjes gevoerd moeten worden. Maar ook de geitjes, konijnen, schapen en de andere dieren moeten natuurlijk verzorgd worden. En als het gras gemaaid moet worden, dan kan het zomaar gebeuren dat je mee mag op de trekker het land in.

Houd je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Skelteren, trampoline springen, met je nieuwe vriendjes hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, klimmen op de Tractor Banden Klimtoren of kliederen in de zandbak. Alles kan en mag.

Op zondag hanteert FarmCamps De Oostermaat zondagsrust. Op deze dag vinden er, behalve het voeren van de dieren, geen activiteiten plaats.

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Gerdien aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Gerdien regelt het allemaal voor je! Op de boerderij is ook een uit de kluiten gewassen proviandkast waar je een aantal basis levensmiddelen kunt kopen. Bij boerin Gerdien kun je ook verse broodjes bestellen. Handig toch.

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoveralletje voor de kids. Zien ze er net zo uit als een boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket
Boeren Beddenopmaak

Boeren Beddenopmaak

 • Schone, frisse lakens
 • Aankomen in een gespreid bedje

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat er op FarmCamps De Oostermaat zo veel te doen is en de kids zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien dan is er binnen ongeveer een 'straal' van een half uur rijden van de boerderij van alles te doen. Zo kun je als cultuurliefhebber lekker rondstruinen in de historische oude Hanzesteden Kampen, Hasselt en Zwolle. Deze steden zijn zeker een bezoekje waard. Liever op het water, dan zijn er genoeg watersportmogelijkheden in bijvoorbeeld Zwartsluis of huur je een bootje bij het Zwarte Meer. Zo is er voor ieder wat wils!

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Pieperweg 3
8281 PJ Genemuiden

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.