Op Flakkee

Sommelsdijk, Goeree-Overflakkee

Baden in luxe bij FarmCamps Op Flakkee

Op dit moderne melkveebedrijf op het eiland Goeree-Overflakkee genieten niet alleen de gasten van alle luxe. Ook de koeien worden als prinsesjes behandeld door Boer Huibert, boerin Annet en hun vier kinderen Corens, Annelie, William en Marijn. In de lichte en ruime koeienstal kunnen de dames zelf kiezen of ze binnen of buiten zijn en liggen ze op echte “koeienmatrassen”. Deze manier van boeren levert dan ook bijzonder mooie en gelukkige koeien op die vaak in de prijzen vallen op de fokveedagen in Hellevoetsluis.

Naast de liefde voor zijn dieren, heeft boer Huibert ook oog voor duurzaamheid. De in 2010 nieuw gebouwde boerderij is voorzien van zonnepanelen en energiezuinige verlichting in de stal, hierdoor is de boerderij op gebied van elektriciteit volledig energieneutraal. Ook verbouwt hij zelf het ruwvoer voor zijn koeien, maïs en gras, dat weer groeit met de mest van de eigen koeien. Een mooie zaak vinden wij.

De boerderij ligt op een mooie, rustige plek op het eiland, middenin de polder, op steenworp afstand van het Haringvliet en het leuke stadje Middelharnis. Goeree-Overflakkee is een mooi eiland dat nog niet onder de voet wordt gelopen door de vele toeristen. Het eiland wordt aan drie kanten omringd door water: het Haringvliet, het Grevelingenmeer en natuurlijk de Noordzee. Met ruim 25 kilometer aan strand is er altijd wel een leuk plekje aan het water te vinden.

Dus wil je kennismaken met het leven op een modern melkveebedrijf, maar ook genieten van het eilandleven, kom dan hupsakee……. naar FarmCamps Op Flakkee

Ontdek meer

Waar slaap ik?

Bij Op Flakkee logeer je in één van de 20 luxe tenten. Je kunt kiezen uit de luxe Farmtent met toilet in de tent (douchen doe je in het spiksplinternieuwe sanitairgebouw), de luxe Ranchtent met de gave Hooi Hooi Badtrailer met bad en douche naast je tent, of de nog luxere Barntent met eigen badkamer in de tent. Volop luxe dus, nu alleen nog kiezen.........

De 20 luxe tenten staan verdeeld of 4 veldjes die grenzen aan de grote speelweide waar de kids zich heerlijk kunnen uitleven of kunnen knuffelen met de dieren in de dierenweide. Achter de tenten grazen de koeien en in de verte zie je de statige bomen van de dijk langs het Haringvliet.

Ontdek meer
Luxe Farmtent

Luxe Farmtent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Warm water in de keuken
Luxe Ranchtent

Luxe Ranchtent

 • 4 of 6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Hooi Hooi Badtrailer
Luxe Barntent

Luxe Barntent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en ligbad in de tent
 • Extra: vaatwasser

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Huibert en boerin Annet persoonlijk voor.

Met boer Huibert ga je natuurlijk de koeien melken en de kalfjes voeren. Maar ook de lammetjes en konijntjes en andere dieren moeten natuurlijk verzorgd worden. En als het gras gemaaid moet worden, dan kan het zomaar gebeuren dat je mee mag op de trekker het land in.

Houd je meer van spelen dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Er is een enorm grote speelweide waar je naar hartenlust kunt klimmen en klauteren, trampoline springen, op de skelters kunt crossen of lekker kliederen in de modderkeuken. Ook is er een enorm gave boomhut waar je samen met je nieuwe vriendjes in kunt spelen.

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Annet aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Annet regelt het allemaal voor je!

Op de boerderij is ook een klein boerderijwinkeltje waar je een aantal basis levensmiddelen en lekkernijen kunt kopen en verse broodjes kunt bestellen. Handig toch!

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur het enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als een boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je het ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Babypakket

Babypakket

 • Geen gesleep met spullen
 • Bedje, kinderstoel en aankleedkussen
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket
Boeren Beddenopmaak

Boeren Beddenopmaak

 • Schone, frisse lakens
 • Aankomen in een gespreid bedje

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat er op FarmCamps Op Flakkee zoveel te doen is en de kids zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt het eiland Goeree-Overflakkee, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, van alles. Het eiland wordt door de meeste mensen gezien als het noordelijkste van de ‘Zeeuwse’ eilanden. Ingeklemd tussen het water van de Noordzee, het Krammer-Volkerak, het Grevelingenmeer en het Haringvliet kom je verschillende landschappen tegen. Van fietsen door de uitgestrekte polders tot struinen door de duinen en lekker zonnen, zwemmen en spelen op de kilometerslange zandstranden. Er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel gezellige dorpjes, waaronder Middelharnis, Goedereede en Zierikzee die zeker een bezoekje waard zijn.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Boerenweg 10
3245 LT Sommelsdijk

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.