Alpaca Vorstenbosch

Vorstenbosch, Noord-Brabant

Wie laat de alpaca uit bij FarmCamps Alpaca Vorstenbosch?

Op de boerderij van boer Willem-Mathijs, boerin Anne en hun 2 kids Evi en Nina maak je kennis met de wondere wereld van de alpaca. De ouders van Anne hielden op deze plek jarenlang een melkveehouderij, maar in 2013 gooiden Anne en Willem-Mathijs het roer om en stortten ze zich op de alpaca’s. Dat is even wat anders dan koeien! Willem-Mathijs vroeg Anne zelfs ten huwelijk op een alpacashow, en ze zei ja!

Hun kudde is de afgelopen jaren gegroeid naar 53 alpaca’s, en er komen ieder jaar wel zo’n 20 nieuwe alpacaveulens bij. Dikke kans trouwens dat je er hier een geboren ziet worden, alpaca’s bevallen namelijk van mei tot augustus. Hoe gaaf is dat?!

De alpaca’s worden hier volledig in de watten gelegd en als filmsterren behandeld. Zo stelen ze de show tijdens de alpacawandeling of de alpaca meet & greet! Wist je trouwens dat alpaca’s gehouden worden voor de superzachte wol. In mei worden ze allemaal geschoren en van een gedeelte van de wol laten boer Willem-Mathijs en boerin Anne heerlijk warme dekbedden van maken. De rest van de wol wordt verwerkt tot garen en verkocht aan handspinners.

Alpaca’s zijn, ondanks hun fluffy vacht en schattige koppies niet persé knuffeldieren. Wel zijn ze erg nieuwsgierig en eten graag uit je hand. Zijn ze eenmaal aan het smikkelen dan kun je hun zachte, wollige vacht rustig aaien of voorzichtig een selfie nemen met jouw favoriet. Én kinderen hebben vanwege hun lengte een streepje voor bij alpaca’s.

Natuurlijk is er meer te zien en te doen op deze boerderij dan alleen alpaca’s. Rondcrossen over het erf met de skelters, knuffelen met de knuffelcavia’s, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur of kunstjes doen op de trampoline. Samen met de populaire alpaca’s de perfecte mix voor een toffe vakantie. Dus all paca your bags en hup naar FarmCamps Alpaca Vorstenbosch ;-)!

Ontdek meer

Waar slaap ik?

In het buitengebied van het Brabantse dorpje Vorstenbosch ligt de moderne alpacaboerderij van boerin Anne, boer Willem-Mathijs en hun 2 jonge kids. Een mooie plek waar je volop kunt genieten van de boerderij, de rust en het mooie bos vlakbij de boerderij.

Bij FarmCamps Alpaca Vorstenbosch kun je kiezen uit 2 verschillende luxe tenten. Ga je voor één van de 4 Ranchtenten met unieke Hooi Hooi Badtrailer naast je tent. Of kies je voor de luxe Barntenten met eigen badkamer met ligbad, een grote luxe keuken met vaatwasmachine en de Hooi Hooi Slaapzolder? De 15 luxe tenten staan speels opgesteld over een gezellig veld met veel ruimte en privacy én uitzicht op de alpacaweides.

Op de boerderij vind je ook de Alpacabar. Hier verwelkomen boer Willem-Mathijs en boerin Anne in het weekend ook dagjesmensen, voor bijvoorbeeld een alpaca-wandeling. Het veld met de luxe tenten is uiteraard wel afgescheiden van de Alpacabar.

Op deze boerderij is het niet mogelijk om met een eigen kampeermiddel te logeren. Wel is er een luxe vakantiewoning voor 6 personen die gehuurd kan worden. Het is niet mogelijk om eigen huisdieren mee te nemen naar deze boerderij.

Ontdek meer
Luxe Ranchtent

Luxe Ranchtent

 • 4 of 6 personen (50m2)
 • Toilet in de tent
 • Extra: Hooi Hooi Badtrailer
Luxe Barntent

Luxe Barntent

 • 4-6 personen (50m2)
 • Toilet en ligbad in de tent
 • Extra: vaatwasser

Leuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Willem-Mathijs en boerin Anne persoonlijk voor. Zo kun je iedere dag helpen met het voeren van de alpaca’s en het verzorgen van de knuffelcavia’s. Samen met boerin Anne ga je knutselen met de zachtste alpacawol die je ooit gevoeld hebt!

De alpaca's moeten ook af en toe gedekt worden, het zou zomaar kunnen dat je daar getuige van bent. En als je gelukt hebt, wordt er misschien wel een veulen geboren terwijl jullie er zijn!

Hou je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Skelteren, trampoline springen of kliederen in de modderkeuken. Alles kan en mag!

Ontdek meer

Handig & Lekker

Hoe handig en lekker is dat. Je ontbijtje wordt door boerin Anne aan je tent bezorgd. En heb je zin in een avondje BBQ-en, ook daar hoef je het erf niet voor af. Boerin Anne regelt het allemaal voor je! Op de boerderij vind je ook de Alpacabar waar je kunt genieten van een ijsje, drankje, lunch of high-tea. En bij mooi weer kun je plaatsnemen op het terras met zicht op de alpaca’s.

Geen zin in stapels wasgoed bij thuiskomst? Bestel dan het Handdoekenpakket en huur de enige echte FarmCamps boerenoverall voor de kids. Zien ze er net zo uit als een boer en worden hun kleren ook niet zo vies!

Al deze extra's kun je tijdens het boeken al gelijk bestellen. Maar natuurlijk kun je dit ook ter plekke nog regelen.

Ontdek meer
Ontbijt aan tent

Ontbijt aan tent

 • Aan de tent bezorgd
 • Verse broodjes, beleg en ander lekkers
Boeren BBQ

Boeren BBQ

 • BBQ avondje bij de tent
 • Overheerlijk vleespakket en lekkers voor de kids
Boeren overall

Boeren overall

 • Net als de boer
 • Houd eigen kleding schoon
Handdoekenpakket

Handdoekenpakket

 • Scheelt een berg was
 • 1 grote en 1 kleine dikke, witte handdoek per pakket
Boeren Beddenopmaak

Boeren Beddenopmaak

 • Schone, frisse lakens
 • Aankomen in een gespreid bedje

Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat er op FarmCamps Alpaca Vorstenbosch zo veel te doen is en de kids zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan is er in de buurt van de boerderij van alles te doen. Zo kun je in het prachtige natuurgebied de Bedafse Bergen heerlijk wandelen, hutten bouwen of van de zandduinen roetsjen. Of ga mee met een van de fluisterboten over rivier de Aa en leer alles over de omgeving.

Ontdek meer

Waar gaan we heen?

Adres:
Leeghandseweg 10a
5476 VD Vorstenbosch

Aankomst vanaf 15:00.

Indien je later denkt aan te komen dan 19:00 is het fijn dat je de boerin van tevoren even belt met de aankomsttijd.